Vast

Vasten: weinig of niets eten en drinken,
periode waarin gevast wordt.

woordenboek Dikke Van Dale

Vasten is een eeuwenoud principe, diverse religies kennen een vorm van vasten. In de huidige tijd van overvloed staat het meer en meer in de belangstelling. En terecht! Tijdelijk niet eten zorgt voor het opruimen van ‘oude’ lichaamscellen en aanmaak van nieuwe ‘jonge’ cellen. De oude cellen zijn niet zo maar bejaarde cellen, maar geven giftige stoffen af die schade kunnen geven aan organen en ons immuunsysteem. In de huidige tijd eten en drinken we soms de hele dag door, waardoor het lichaam continu in actie moet komen. De voedingsindustrie heeft tussendoortjes op de markt gebracht en geeft ons het idee dat we dit nodig hebben. We zouden onze bloedsuikerspiegel hiermee in balans houden, maar is dat wel zo? Vasten zorgt voor herstel, het lichaam krijgt rust en heeft even tijd voor ontspanning.

Vasten kan ook helpen met afvallen; logisch zou je zeggen. Als ik niet eet, val ik af en dat klopt. Toch zit hier meer achter dan je wellicht denkt. Vasten zorgt ook voor minder insuline (hormoon) in het lichaam; dit hormoon heeft een rol in de vet- en suikerstofwisseling. Insuline zorgt voor de opslag van energie in de vorm van vet. Als het insulinegehalte dus hoog is kan het lichaam geen vet verbranden.

Vasten heeft een positief effect
op negatieve processen in het lichaam.

Ik kan je helpen je bewust te maken van wat je eet en welke invloed dit op je heeft. Door je voeding aan te passen kun jij grip krijgen op je eigen gezondheidsproblemen. Er zijn diverse manieren om te vasten, bij Voeding4FIT ga ik met je kijken of vasten jou kan helpen om je gezondheid te verbeteren en welke vorm het beste bij jou past. Vasten is een krachtig principe om jouw gezondheid te verbeteren.

Wat anderen zeggen:

Ik heb het contact met Erika als zeer prettig ervaren. Er is goed geluisterd naar mijn klachten en een adequaat voorstel gedaan voor een test. De materialen voor het testen waren snel in huis en na de uitslag had ik vlot een mooi behandelplan van Erika in huis. Deze is doorgenomen en ik heb de benodigde supplementen en andere aanvullingen handig zelf kunnen bestellen. De resultaten zijn voor mij heel fijn. Ik ben heel blij dat ik contact heb opgenomen met Erika van Voeding4FIT!

Erika is een prettig en toegankelijk persoon. Via een vragenlijst en persoonlijke gesprekken komt ze tot de essentie en kan daarop een persoonlijk advies uitbrengen.

Dat doet ze deskundig en goed onderbouwd met een uitgebreid schema. Ze houdt de vinger aan de pols en staat je bij met advies en goede raad.

Na een eerste vrijblijvende kennismaking heb ik een consult bij Erika Vlasman gehad en dit verliep erg prettig. Erika heeft veel begrip voor de specifieke problemen waar ik mee zit zoals botontkalking en allergische reacties op voedingsmiddelen. Haar kennis van voedingssupplementen en ook van bestanddelen van de voeding is heel groot. Zij heeft voor mij een uitgebreid advies geschreven. Dit advies gaat over de supplementen die goed voor mij zijn en ook over de juiste voeding ivm met mijn allergische reactie op voedingsmiddelen. Ik ben er blij mee.

Toe aan een kennismakingsgesprek?

Neem vandaag nog contact op.